De scheiding van Wesley en Yolanthe

De scheiding van Wesley en Yolanthe

De NOS heeft een flink aantal reacties gekregen op het bericht over de scheiding van Wesley en Yolanthe. Ook in het NOS Journaal van 20.00 uur zat een kort bericht hierover.

Veel mensen vragen waarom we ervoor hebben gekozen dit te brengen. Ze vinden het niet interessant of niet thuishoren bij de NOS.

Voor de NOS is een belangrijk uitgangspunt dat elk onderwerp aan de orde moet kunnen komen. We maken als publieke omroep nieuws voor iedereen en sluiten bij voorbaat niets uit. Bij de NOS moet ook wat we wel omschrijven als het gesprek van de dag teruggevonden kunnen worden. Met dagelijks een miljoenenpubliek kunnen er dan altijd berichten over onderwerpen zijn die minder aanspreken. Dat is onvermijdelijk.

Showbizz is een wereld die veel mensen interesseert en door veel mensen wordt gevolgd. In dit geval gaat het om een voetballer en presentatrice die sinds 2010 een van de bekendste showbizzstellen in Nederland vormden. Een korte melding van hun scheiding vinden we tegen die achtergrond niet ongepast.

Overigens: dat dit bericht veel mensen interesseert, blijkt wel uit het bezoek op onze site en app van die dag. Het bericht werd door meer dan een miljoen mensen gelezen en was die dag verreweg het meest aangeklikte onderwerp bij de NOS. Dat soort cijfers is niet doorslaggevend in onze dagelijkse keuzes, maar juist als publieke nieuwsorganisatie vinden we het wel belangrijk open te staan voor wat ons publiek bij ons zoekt.

En ter relativering: op tv duurde het bericht ongeveer 15 seconden en online was het maar een van de vele tientallen onderwerpen die we dagelijks behandelen.

Marcel Gelauff
Hoofdredacteur NOS Nieuws

Deel dit artikel