Dichter op de Tour kom je niet

Dichter op de Tour kom je niet

Al sinds 1969 zijn de NOS en de Tour de France aan elkaar verbonden. Ook dit jaar verslaat NOS Sport rechtstreeks en via alle platforms het grootste wielerevenement ter wereld. Alle etappes zijn rechtstreeks te volgen via NPO 1, NOS.nl, de NOS-app en NPO Radio 1. Acht etappes zelfs helemaal vanaf de start, op televisie en online. 

Alle 21 etappes live
Alle etappes van de Tour de France zijn ’s middags rechtstreeks te zien op NPO 1. Met commentaar van het NOS Tourtandem Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot. Wegens succes geprolongeerd is het finishprogramma direct na afloop van de etappe. Herman van der Zandt staat samen met wielerexperts Danny Nelissen of Thijs Zonneveld klaar om de etappe te analyseren en om de wielrenners, nog met het zweet op het voorhoofd, voor de camera te krijgen. De etappes 1, 3, 10, 11, 12, 17, 20 en 21 worden van start tot finish uitgezonden: naast de eerste en de laatste etappe, de twee tijdritten en de belangrijkste bergetappes.

Jan Janssen in de schijnwerpers
Speciaal dit jaar staat De Avondetappe dit jaar dagelijks stil bij de Tour van 1968. Het jaar dat Jan Janssen als eerste Nederlander de Tour won. Vijftig jaar na dato blikken we met het dagboek van Jan Janssen terug op ‘de dag van toen’. Een knipoog naar de bekende rubriek ‘de dag van morgen’ waarin Herman op de hem kenmerkende manier vooruitblikt op de volgende dag.

Nieuwe analisten bij Radio Tour de France
Tussen 14.00 en 18.30 uur schijnt de Franse zomerzon weer uit je radio. En dit jaar met twee gloednieuwe analisten: Thomas Dekker en Michiel Elijzen. Samen met de presentatoren Gert van ’t Hof en Robbert Meeder analyseren de oud-wielrenners iedere dag de verrichtingen in de Ronde van Frankrijk. Gert van ’t Hof neemt bij NOS Radio Tour de France de eerste twee uur plaats achter de microfoon, waarna Robbert Meeder het tweede deel van de uitzending voor zijn rekening neemt. 

Klik hier om de hele persmap te bekijken

Deel dit artikel