Directeur Jan de Jong naar Feyenoord

Directeur Jan de Jong naar Feyenoord

Algemeen directeur Jan de Jong vertrekt bij de NOS en wordt de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord. De Jong volgt per 1 november Eric Gudde op, die begin juni aankondigde te zullen stoppen. De Jong (50) werkt sinds 1993 bij de NOS. De afgelopen 12,5 jaar maakte hij deel uit van de directie van de omroep, de laatste 7 jaar als algemeen directeur.

“Na ruim 24 jaar NOS sta ik uiteraard niet te boek als een jobhopper”, zegt De Jong over zijn beslissing. “Ik had er met veel plezier nog jaren kunnen werken, want ik heb ernstig last van clubtrouw. Maar deze kans is uniek.”

“Iedereen die mij kent, kent mijn enorme fascinatie voor topsport en voor Feyenoord”, zegt De Jong. Hij wil met de club weer structureel in de top van het voetbal komen, met zoveel mogelijk spelers uit de eigen jeugdopleiding.

“Feyenoord heeft een prachtige toekomst voor zich”, meent De Jong. “Daar wil ik met mijn kennis en ervaring de komende jaren mijn steentje aan bijdragen.”

Volgens Feyenoord sluit De Jong naadloos aan bij de ambities van de club. “Hij heeft jarenlange ervaring in het leiden van een complexe organisatie”, zegt Gerard Hoetmer van de raad van commissarissen. Volgens hem heeft De Jong een grote kennis van de sport- en voetbalwereld, met de bijbehorende relaties en netwerken.

Dankwoord Johan van der Werf, voorzitter van de Raad van Toezicht van de NOS:
“Jan de Jong heeft zich ruim 24 jaar dag en nacht ingezet voor de NOS. Begonnen als stagiair en al 12,5 jaar in de directie. Jan is een harde werker, scherp, verstandig en moedig. De NOS heeft bij Jan een grote plaats in zijn hart, hij is een kind van de organisatie. Onder zijn leiding en in een voortdurend veranderend medialandschap is de NOS uitgegroeid tot dé multimediale nieuwsorganisatie van Nederland. Met een enorm bereik onder de Nederlandse bevolking. Wij zijn hem daarvoor dank verschuldigd. Wij gunnen Jan deze stap van harte en wensen hem veel succes. Hij zal hier gemist worden.”

Deel dit artikel