Doek gevallen voor INPUT

Doek gevallen voor INPUT

INPUT, het jaarlijkse documentaire- en televisiefestival van de NOS en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is gestopt als gevolg van de bezuinigingen op de publieke omroep. In 2018 was dan ook de laatste editie van INPUT.

De initiatiefnemers begonnen in 2004 in een filmzaaltje bij de NOS met de vertoning van documentaires en films om televisiemakers een beeld te geven van de internationale ontwikkelingen in de media en van de aanpak van makers en omroepen in het buitenland.

De belangstelling was groot en in 2010 verkaste INPUT naar het veel ruimere gebouw van Beeld en Geluid, waar professionals en studenten uit het tv-vak bij elkaar kwamen om inspiratie op te doen. Van 2010 tot 2015 was sprake van een samenwerking tussen de NPO, NOS en Beeld en Geluid. Met een keur aan internationale sprekers, nieuws- en sportdocumentaires en workshops was INPUT elk jaar weer een indrukwekkend evenement.

Hoogtepunten waren de presentatie van Oscar- en Emmywinnaar Arnold Shapiro, de workshop van militair- en veiligheidsanalist Andrew Haggard over de feiten rondom de ramp met vlucht MH17 en de premières van de films The Captain & His Pirate en Zwart IJs.

Deel dit artikel