Dominique van der Heyde nieuwe chef NOS Den Haag

Dominique van der Heyde nieuwe chef NOS Den Haag

Dominique van der Heyde is vanaf september de nieuwe chef van de Haagse redactie van NOS Nieuws. Zij volgt Bram Schilham op, die na zes jaar op die post leiding gaat geven aan de Eindredactie Televisie.

Van der Heyde: “Een geweldige nieuwe stap ga ik zetten. Vergelijk het met voetballen in de eredivisie: als spits kan je scoren en genieten van de dagelijkse spanning en hectiek. Dat heb ik jarenlang gedaan als politiek duider voor het NOS Journaal en Nieuwsuur. Nu krijg ik de kans om het NOS-team in Den Haag te gaan coachen en aanvoeren vanaf de zijlijn. Mooier kan niet.”

Plaatsvervangend hoofdredacteur NOS Nieuws Giselle van Cann sluit zich daarbij aan: “Dominique gaat nu, na jaren duiding voor het NOS Journaal en voor Nieuwsuur, met al haar ervaring en kennis van de politieke journalistiek, als leidinggevende de lange lijnen uitzetten. Dominique’s ideeën over de ontwikkeling van de politieke redactie van de NOS, gecombineerd met haar energie en enthousiasme, maken haar bij uitstek geschikt voor deze klus.”

Van der Heyde – aan de Vrije Universiteit afgestudeerd als politicologe – begon in 1996 bij de NOS. Ze werkte eerst een paar jaar op de Buitenlandredactie van het NOS Journaal; later werd ze er verslaggever. In 2002 volgde de overstap naar de Haagse redactie, waar ze optrad als parlementair verslaggever en commentator.

Sinds 2014 is ze politiek duider bij Nieuwsuur (NOS/NTR). Hoofdredacteur Joost Oranje: “Dominique is vier jaar lang het baken geweest voor Nieuwsuur als het ging om de duiding. Als opvolger van Ferry Mingelen was dat niet eenvoudig, maar ze heeft onmiskenbaar haar eigen accent kunnen zetten. Dat is knap. Dat ze nu een nieuwe stap maakt naar een leidinggevende functie is begrijpelijk, maar we zullen haar in haar huidige rol missen. Al zal ze als chef van de Haagse redactie gelukkig ook betrokken blijven bij Nieuwsuur.”

Deel dit artikel