Drie jubilea in januari 2016

Drie jubilea in januari 2016

In januari 2016 vierden we drie bijzondere jubilea: het NOS Journaal bestond 60 jaar, NOS Met het Oog op Morgen 40 jaar en NOS Jeugdjournaal 35 jaar. Onze uitgangspunten bij het opstellen van de jubileumaanpak waren transparantie en contact met ons publiek. Dat leidde tot een weerzien met een groot aantal oud-presentatoren, programma`s als De Achterkant van het Journaal, de publieksmanifestatie het NOS Festival van het Nieuws en het congres Journalistiek on Demand over de toekomst van de journalistiek.

De Achterkant van het NOS Journaal maakte duidelijk wat het betekent om elke dag weer het NOS Journaal van 20.00 uur (en alle andere bulletins) te maken. Veel kijkers waren onder de indruk van onze openheid en van wat er achter de schermen allemaal gebeurt en moet gebeuren,

Zeker 6500 mensen kwamen op de publieksmanifestatie in Hilversum af en de meest voorkomende reactie op het congres: het ging nu eens niet over alle bedreigingen van de journalistiek maar over kansen en uitdagingen.

De redactie vierde het jubileum zelf pas in april, toen de correspondenten hun jaarlijkse gezamenlijke bezoek aan Nederland brachten om bij te praten.
 

[Hoofdredactie NOS Nieuws]

 

Bekijk ook onderstaande foto-impressie van de Conferentie Journalistiek on demand (foto’s NOS/Marieke Odekerken)

Deel dit artikel