Drie Tegel-nominaties in verschillende categorieën voor Nieuwsuur

Drie Tegel-nominaties in verschillende categorieën voor Nieuwsuur

Nieuwsuur is in maar liefst drie categorieën genomineerd voor De Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs in Nederland. Gisteravond ontving Nieuwsuur de derde nominatie op rij, voor het Beste Camerawerk. Cameraman Roel van Hees verdiende de nominatie met zijn werk voor een drietal reportages vanuit Aleppo. De winnaar krijgt de zogeheten Storimans Tegel, de opvolger van de Stan Storimans Prijs, genoemd naar de RTL-cameraman die in 2008, tijdens zijn werk in Georgië, het leven liet.

Vorige week werd tijdens het Interviewgala in Amsterdam het interview van Tom Kleijn en redacteur Roozbeh Kaboly met Bashar al-Assad, de president van Syrië, al genomineerd in de categorie Interview. Het interview met Assad was te zien op 17 december 2015. En begin deze maand werden Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje en verslaggever Bas Haan op de redactie verrast met de nominatie in de categorie Onderzoek, voor het item over de Teevendeal.

Joost Oranje is zeer verheugd: “Het komt niet vaak voor dat één programma nominaties ontvangt in drie verschillende categorieën. Voor Nieuwsuur is het des te leuker dat die nominaties vallen in de terreinen waar we als redactie veel op investeren: onderzoeksjournalistiek en buitenland.”

Voor het item over de Teevendeal, dat op 4 maart 2015 werd uitgezonden, is Bas Haan al eerder verkozen tot Journalist van het Jaar 2015.

De uitreiking is op 31 maart.

Deel dit artikel