Drukke week voor NOS-correspondenten

Drukke week voor NOS-correspondenten

Meestal is een gezellig samenzijn met de Nieuwsvloer de afsluiting van de Correspondentenweek, maar deze keer was dat juist de aftrap voor de Correspondentendagen. Met ruimschoots de gelegenheid om de contacten tussen de werkvloer en de journalistieke expats weer eens aan te halen. Maar de correspondenten waren niet alleen voor een feestje naar Hilversum gekomen, er was een druk programma voor ze opgesteld.

Maandags na een lunch op de redactie was er een gesprek over werkdruk, gevolgd door een bijeenkomst met online als thema. Meer dan vroeger kunnen de correspondenten hun bijdragen behalve op radio en televisie, kwijt op de website. En dat vraagt om andere werkwijzen en vaardigheden. Dinsdag werd het voorbije jaar uitgebreid geëvalueerd, samen met de diverse eindredacties. Visueel uitgedrukt in een prachtige compilatie van de bijdragen die de laatste twaalf maanden gemaakt zijn. Ook de samenwerking met Nieuwsuur in het nieuwe format kwam aan de orde.

Woensdagochtend werd gesproken over het veiligheidsbeleid. Welke risico’s neem je als correspondent als je naar gevaarlijk gebied reist? ’s Middags kon iedereen zich op zijn of haar eigen manier in het Koningsdaggedruis storten. Correspondenten zijn tenslotte ook maar gewone mensen.

De donderdag was gereserveerd voor een gesprek over de nieuwe radioformats, de traditionele groepsfoto en presentaties in Beeld en Geluid van verschillende NOS-uitingen, Van NOS Lab tot Evenementen. En op de afsluitende vrijdag werd samen met de Buitenlandredactie ‘de stand van de wereld’ doorgenomen, gevolgd door een uitwaaisessie langs de Noordzeekust. En dan zitten de Correspondentendagen er al weer op. En waaiert het gezelschap weer uit naar alle hoeken van onze aardbol. Op zoek naar grote en kleine verhalen voor televisie, radio en online. 

Deel dit artikel