Dubbele huldiging Olympiërs

Dubbele huldiging Olympiërs

Ruim twee weken lang volgden miljoenen de olympische verrichtingen van TeamNL in Rio de Janeiro op tv, radio, de smartphone of de computer. Met de slotceremonie nog koud in de kleren, stappen de laatste Nederlandse Olympiërs op het vliegtuig terug naar huis. Waar hun volgende week twee huldigingen wachten, die beide door de NOS in beeld worden gebracht.

Dinsdagmiddag is op het plein voor de RAI in Amsterdam een grote bijeenkomst waarbij de Nederlandse atleten op een podium worden gehuldigd en toegezongen door het publiek. De NOS doet er rechtstreeks verslag van en laat bovendien beelden zien van de aankomst van TeamNL op Schiphol én de rit naar de RAI van de medaillewinnaars in een open bus. De presentatie van het programma is in handen van Dione de Graaff.

Woensdagmiddag gaan de olympische medaillewinnaars eerst langs bij minister-president Rutte op het ministerie van Algemene Zaken in Den Haag. Daarna is de officiële huldiging in de Ridderzaal, met toespraken van onder anderen de minister-president en minister Schippers van Sport. Vervolgens gaan de sporters op de fiets naar Paleis Noordeinde, waar hun een ontvangst wacht door koning Willem-Alexander. Presentator Herman van der Zandt praat de beelden van de ceremonie in de Ridderzaal en van de fietstocht aan elkaar.

NOS Studio Sport Olympische Spelen De Huldiging
Dinsdag 23 augustus, 14.00-15.30 uur (13.45-14.45 uur), NPO 1

NOS Studio Sport Olympische Spelen De Ontvangst
Woensdag 24 augustus, 13.30-15.53 uur, NPO 1

Deel dit artikel