Duitsland kiest: Nieuwsuur vanuit Berlijn

Duitsland kiest: Nieuwsuur vanuit Berlijn

Op 23 september is een speciale uitzending van Nieuwsuur te zien die geheel in het teken staat van de Duitse verkiezingen. Vanuit Berlijn bericht Nieuwsuur over de politieke strijd bij onze oosterburen. We staan stil bij het fenomeen Angela Merkel. Al bijna twaalf jaar leidt zij Duitsland en daar komt hoogstwaarschijnlijk zondag geen verandering in. Wat maakt haar bijna onoverwinnelijk?

Presentator Twan Huys spreekt met diverse prominenten uit de Duitse politiek. Met Eva Högl, vicefractievoorzitter van de SPD in de Bondsdag, praat hij over de sociale ongelijkheid in Duitsland; een thema waar de SPD van Martin Schulz stemmen mee zou moeten kunnen winnen. De SPD lijkt die kansen echter te laten liggen.

En wie wordt de derde partij van Duitsland? Twan Huys ontmoet AfD Bondsdag-kandidaat Georg Pazderski. De rechts-populistische AfD lijkt met gemak voor het eerst de kiesdrempel te halen.

Met hoofdredacteur Ulf Poschardt van Die Welt kijkt Nieuwsuur naar het verloop van de verkiezingsstrijd en de rol van de Duitse media. Veel is nog onzeker, want maar liefst 40 procent van de Duitsers weet nog niet op wie ze gaan stemmen. Een ongekend hoog aantal.

Op zondag 24 september bericht Nieuwsuur uitgebreid over de uitslag van de Duitse verkiezingen. Met verslagen en gesprekken uit Berlijn. En eerste reacties uit Brussel en Parijs.

Nieuwsuur (NOS/NTR)
Vanuit Berlijn over de Duitse verkiezingen
Zaterdag 23 september
22.00 uur (NPO 2)

Over de uitslag van de Duitse verkiezingen
Zondag 24 september
22.00 uur (NPO 2)

Deel dit artikel