Dumoulin als analist aan de slag bij NOS

Dumoulin als analist aan de slag bij NOS

Wielrenner Tom Dumoulin gaat aan de slag bij NOS Studio Sport. De 32-jarige Limburger, die in 2022 zijn carrière beëindigde, zal dit voorjaar zijn debuut maken.  “Ik ga analist worden. In de breedste zin van het woord.”

Dumoulin zal zowel aan de finish staan tijdens live-uitzendingen, als aan tafel zitten in De Avondetappe.

De winnaar van onder meer de Giro d’Italia en het WK tijdrijden kent in grote lijnen zijn programma. “Ik ga de voorjaarsklassiekers doen, zoals de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. En ik zal voor een week of twee in de Tour zijn.”

Elf jaar in peloton

“Ik heb er zin in. Of ik nog veel wielrennen gevolgd heb sinds mijn pensioen? Ja best wel. En wat ik heel opvallend vindt, is dat er echt een professionaliseringsslag gemaakt is. Door iedereen. Op het gebied van voeding en training zijn nu echt alle ploegen superprofessioneel en gestructureerd bezig, dat was in het verleden nog wel eens anders.”

Dumoulin maakte elf jaar onderdeel uit van het peloton. Nu fietst hij alleen nog recreatief. “Ik heb de laatste tijd weinig gereden, maar dat komt omdat het slecht weer is geweest. Ik kijk er naar uit om weer op de fiets te stappen. Kan niet wachten.”

Deel dit artikel