Edith Bosch sidekick olympisch avondprogramma NOS

Edith Bosch sidekick olympisch avondprogramma NOS

Tijdens de komende zomerspelen in Rio de Janeiro debuteren Henry Schut en sidekick Edith Bosch als presentatieduo van het olympisch avondprogramma NOS Studio Olympic Parc. Schut en voormalig topjudoka Bosch ontvangen op het olympisch park iedere dag sporters, coaches en andere gasten. Verder verzorgt Erben Wennemars in de rol van vliegende kiep dagelijks live-bijdrage(n) voor Studio Olympic Parc, dat van donderdag 4 tot en met zondag 21 augustus rond de klok van elf te zien zal zijn op NPO 1.

Ewoud van Winsen, adjunct-hoofdredacteur NOS Sport en tevens chef d’équipe van de olympische ploeg van de NOS, over aanwinst Edith Bosch: “Edith is een zeer ervaren olympiër: ze kwam vier keer uit op de Spelen en pakte daar ook nog eens drie keer een medaille. Daarnaast heeft zij uitstraling, is ze welbespraakt en heeft ze een bijzondere kijk op topsport. En ook niet onbelangrijk: Edith is goed ingevoerd in de topsportwereld en kent vrijwel alle sporters van de huidige olympische generatie persoonlijk.“

Edith Bosch is trots op haar ‘plaatsing’ voor Rio: “Ik kan niet wachten om in deze rol naar de Spelen te gaan en daar onze Nederlandse helden te zien schitteren. Zo dichtbij en dit keer vanuit een hele andere kant, prachtig!”

Voor Henry Schut (40) betekent NOS Studio Olympic Parc – na Londen (2012) en Sotsji (2014) – zijn derde programma op locatie tijdens de Spelen.

Bosch (35) stopte in het voorjaar van 2013 met topjudo. Tijdens haar carrière was zij onder meer wereldkampioen (2005) en vier keer Europees kampioen (2004, 2005, 2011, 2012) in de klasse tot 70 kg. Ze nam in 2000, 2004, 2008, 2012 in deze gewichtsklasse deel aan de Olympische Spelen en won hierbij in totaal drie medailles (1 x zilver en 2 x brons).

foto: ANP

 

Deel dit artikel