Eerste helft schaatsseizoen bij de NOS

Eerste helft schaatsseizoen bij de NOS

De kop is inmiddels van het schaatsseizoen af en daarmee is de invulling bekend van het programma dat de schaatsers de komende weken zullen afwerken. Zoals gebruikelijk maakt het schaatscircus voor de World Cup eerst een rondje door Azië. Alle wedstrijden zijn ’s ochtends live te volgen via nos.nl, met samenvattingen van de hoogtepunten later op de dag via NPO 1. Presentatie: Dione de Graaff en Henry Schut, commentaar: Herbert Dijkstra. Op NPO Radio 1 worden de luisteraars op de hoogte gehouden met flitsen.

Eerst wordt er gereden in het Chinese Harbin (11-13 november), daarna verkassen de sporters naar Nagano in Japan (18-20 november). De Azië-cyclus wordt van 2 t/m 4 december afgesloten in Astana, de hoofdstad van Kazachstan. In het weekend van 9 december zal duidelijk worden of alle verbouwingen van het Thialf-stadion de gehoopte snelle tijden opleveren, als het World Cup-circus neerstrijkt in Heerenveen.  

Thialf is op 28, 29 en 30 december ook gastheer voor het KPN NK afstanden. De NOS zendt alle wedstrijden van het NK rechtstreeks uit, op NPO 1 en via nos.nl. Op NPO Radio 1 is elke dag een extra uitzending van NOS Langs de Lijn.

In de bijlage vindt u het volledige programma met de uitzendtijden.

  

Deel dit artikel