Eerste NOS-apps voor Google Glass

Eerste NOS-apps voor Google Glass

De digitale wereld is volop in beweging, en de NOS houdt de vinger aan de pols. Zo ook bij Google Glass, de draagbare computer in de vorm van een bril. Toekomstmuziek? Helemaal niet, want de eerste exemplaren hebben inmiddels de fabriek verlaten. En dus is de NOS er als de kippen bij om apps te ontwikkelen voor dit nieuwe digitale hebbedingetje. Onder leiding van Lara Ankersmit, hoofd Digitale Media, is deze week een Google Glass Developers Day georganiseerd.

“Ontwikkelen voor Google Glass vereist dat je de context van de gebruiker begrijpt, zegt Ankersmit. “Het gaat om micro-interacties en om seconden. Google Glass werkt op context zoals bijvoorbeeld locatie of tijd. Het helpt je met wat je op dat moment doet, zonder dat het je enorm afleidt doordat je je telefoon of laptop moet pakken. Glass geeft je de informatie die je nodig hebt voor bepaalde acties. Je kunt het vergelijken met de achteruitkijkspiegel in de auto. Je gebruikt hem als je hem nodig hebt.”

Op de eerste dag werden meteen al twee toepassingen ontwikkeld. De Google Glass Reporter is een app voor journalisten, waarbij zij via Google Glass op locatie direct content en berichten kunnen publiceren op NOS.nl, bijvoorbeeld op een liveblog, waarbij snelheid cruciaal is. De Google Glass Nieuws-app maakt gebruik van de audiofunctie en laat de drager het laatste Radio 1-nieuwsbulletin horen.

Het is de bedoeling dat beide apps uiteindelijk kunnen worden aangeboden aan de gebruikers van Google Glass, zegt Ankersmit. 

Deel dit artikel