EK Afstanden in Kolomna bij de NOS

EK Afstanden in Kolomna bij de NOS

Komend weekend worden in het Rusissche Kolomna voor het eerst de EK Afstanden gehouden. De schaatsunie ISU besloot anderhalf jaar geleden om in de olympische seizoenen geen EK Allround & Sprint meer te organiseren, maar Europese afstandskampioenschappen waarbij de langste afstanden niet worden verreden.

De NOS is er alle dagen bij om de verrichtingen van de schaatsers te volgen. Niet alle olympiërs komen in Kolomna aan de start. Enkele toppers, onder wie Sven Kramer en Ireen Wüst, laten de EK aan zich voorbij gaan. Anderen, zoals Kai Verbij en Anice Das, zijn niet fit.
 
De uitzendingen worden gepresenteerd door Henry Schut en het commentaar komt van Herbert Dijkstra. Voor de analyse schuiven de oud-schaatsers Rintje Ritsma en Mark Tuitert aan. De luisteraars op NPO Radio 1 worden op de hoogte gehouden door commentator Sebastiaan Timmerman, in de reguliere programmering en in NOS Langs de Lijn.  
 
NOS Sport Schaatsen EK Afstanden  
05-01 14.14-17.49 uur NPO 1
06-01 13.12-17.53 uur NPO 1
07-01 13.11-17.50 uur NPO 1
 
In de bijlage vindt u verder een overzicht van de schaatsuitzendingen die in de tweede helft van het seizoen bij de NOS op de agenda staan.
Deel dit artikel