EK-kwalificatie Oranje bij de NOS

EK-kwalificatie Oranje bij de NOS

Donderdag 21 maart begint het Nederlands Elftal aan de kwalificatie voor het EK in 2020. Na twee gemiste eindtoernooien is Oranje er alles aan gelegen om zich te plaatsen voor het evenement, dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt met ook Amsterdam als één van de speelsteden. De NOS volgt de verrichtingen van Oranje natuurlijk op de voet: op televisie, op de radio, via de livestream op NOS.nl en de app. Met voorbeschouwingen, rechtstreekse beelden en analyses na afloop. Ook op social media zijn bijdragen over de wedstrijden te vinden.  
 
De ploeg van bondscoach Ronald Koeman trapt de kwalificatie donderdag in de Rotterdamse Kuip af tegen Wit-Rusland. We beginnen op NPO 3 met een voorbeschouwing door Tom Egbers, bijgestaan door de oud-internationals Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart. De wedstrijd is vervolgens live te zien, met commentaar van Jeroen Elshoff. Na afloop bespreekt Tom Egbers de wedstrijd na met de twee analytici. Ook zijn er beelden van andere kwalificatieduels. Op NPO Radio 1 is het duel te volgen met commentaar van Arno Vermeulen en Jeroen Grueter.
 
Zondag 24 maart staat in de Johan Cruijff Arena de wedstrijd tegen Duitsland op het programma. Die dag beginnen we de voorbeschouwing om 19.30 uur op NPO 1. Net als eerder tekent Jeroen Elshoff voor het commentaar bij de beelden. Nabeschouwen doen we opnieuw met Tom Egbers, Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart. Natuurlijk is ook deze wedstrijd live te volgen op NPO Radio 1, met Arno Vermeulen en Jeroen Grueter achter de microfoon.  
 
De kwalificatiewedstrijden van Oranje in poule C gaan na de zomer verder, met dan ook Estland en Noord-Ierland als tegenstander. Oranje eindigt de kwalificatie in eigen huis op dinsdag 19 november tegen Estland. De nummers één en twee in de poule plaatsen zich voor het eindtoernooi.
 
NOS Voetbal EK Kwalificatie Nederland-Wit Rusland
21 maart 20.03-23.11 uur, NPO 3
 
NOS Voetbal EK Kwalificatie Nederland- Duitsland
24 maart 19.31-23.08 uur, NPO 1
Deel dit artikel