EK wielrennen live bij de NOS

EK wielrennen live bij de NOS

Het Noord-Hollandse Alkmaar is de komende dagen het decor voor de Europese kampioenschappen wielrennen op de weg. Met woensdag op de eerste dag meteen een wielerprimeur: de mixed relay voor landenploegen: een ploegentijdrit met per land drie mannen en drie vrouwen aan de start. De NOS zendt dit nieuwe onderdeel uit via de livestream op NOS.nl en de NOS-app, vanaf 14.20 uur. Het commentaar komt van Gio Lippens.
 
Op het vlakke parcours in en om de stad strijden donderdag de tijdritspecialisten bij de mannen en de vrouwen om de titel. De start is op het Waagplein bij de beroemde Kaasmarkt. De finish ligt even verderop, op de Kanaalkade. De wedstrijden zijn live te volgen via de livestream op nos.nl en de app. Op televisie zenden we samenvattingen uit in het NOS Sportjournaal.
 
In het weekend staan de wegwedstrijden op het programma. Zaterdag starten de vrouwen om 14.00 uur op het Waagplein voor hun tien ronden over het stadsparcours van 11,5 kilometer. Met als scherprechter een kasseistrook op 900 meter van de finish op de Kanaaldijk. Bij de vrouwen volop Nederlandse titelkandidaten, met Marianne Vos, Chantal Blaak, Ellen van Dijk en Lorena Wiebes.
De NOS zendt de wegwedstrijd rechtstreeks uit op NPO 1 en via de livestream, met commentaar van Joris van den Berg en Roxane Knetemann.
 
Zondag zijn de mannen aan de beurt. Met rappe mannen als Dylan Groenewegen, Elia Viviani, Pascal Ackermann, Marc Cavendish en Arnaud Démare zijn er kanshebbers genoeg. Het commentaar bij de beelden komt van Gio Lippens en Danny Nelissen.
 
Op NPO Radio 1 zijn er vanaf woensdag flitsen in de lopende programmering. Zondag is er een live-verslag in NOS Langs de Lijn. Het commentaar komt van Joris van den Berg.
 
zaterdag 10 augustus
NOS Sport EK Wielrennen op de weg, 14.00-15.52 uur, NPO 1
 
zondag 11 augustus
NOS Studio Sport. 14.00-16.14 uur, NPO 1
NOS Langs de Lijn, 14.00-19.00 uur, NPO Radio 1
Deel dit artikel