EK’s langebaan en shorttrack live

EK’s langebaan en shorttrack live

De pittoreske Arena Ritten in het Italiaanse Collalbo is vanaf vrijdag drie dagen lang het decor voor de EK’s allround en sprint. Tegelijkertijd strijden de beste shorttrackers van Europa in Dordrecht om de Europese titels. De NOS is er alle dagen live bij, op televisie, radio en via de livestream op NOS.nl en de app. Henry Schut presenteert vanuit Hilversum de programma’s, waarin geschakeld wordt met Dione de Graaff in Collalbo en met Jeroen Stomphorst in Dordrecht.
 
Op de hooggelegen buitenbaan in de Dolomieten verdedigen Sven Kramer en Ireen Wüst hun Europese allroundtitels uit 2017. Bij de sprinters zijn Kai Verbij en Karolína Erbanová uit Tsjechië de regerend kampioen. De kersverse Nederlandse titelhouders Daan Breeuwsma en Lara van Ruijven voeren samen met Suzanne Schulting het Nederlandse contingent shorttrackers aan die azen op Europees eremetaal.
 
Het commentaar bij de EK’s allround en sprint komt afwisselend van Herbert Dijkstra, Martin Hersman en Erik van Dijk, voor de analyse schuiven Rintje Ritsma en Erben Wennemars in de studio aan. De radioluisteraars worden op de hoogte gehouden door Sebastiaan Timmerman.
 
Het shorttrack wordt van commentaar voorzien door Joris van den Berg en Niels Kerstholt, met deskundige analyses van Jorien ter Mors. Edwin Cornelissen volgt het toernooi voor de radio.
 
NOS Studio Sport Schaatsen
vrijdag    11 januari, 13.24-16.15 uur, NPO 1
zaterdag 12 januari, 11.00-17.51 uur, NPO 1
 
NOS Studio Sport
zondag 13 januari, 12.10-17.50 uur, NPO 1  
Deel dit artikel