Elfstedentocht 1986 na 30 jaar weer ‘live’ bij NOS.nl en NPO Best

Elfstedentocht 1986 na 30 jaar weer ‘live’ bij NOS.nl en NPO Best

Nu het voorjaar nadert, is de kans op een Elfstedentocht wel heel erg klein geworden. Desalniettemin is er voor mensen die de schaatskoorts van weleer toch nog een keer willen herbeleven, goed nieuws. Op vrijdag 26 februari is de Elfstedentocht uit 1986 ‘live’ te zien op NOS.nl en het themakanaal NPO Best. 

Om 04.45 uur, op de seconde af dertig jaar na het startschot van de veertiende editie van de tocht, begint de marathonuitzending op NOS.nl en NPO Best. Tijdens het wedstrijdgedeelte zijn er updates over het verloop van de tocht via Twitter plus een liveblog. De toenmalige winnaar Evert van Benthem finishte rond de klok van twaalf uur. Daar houdt de stream niet op; ook de hele toertocht is te zien.

Tijdens de toertocht doet presentator Mart Smeets, dan 39 jaar, een opvallende ontdekking: “Deze tocht heeft een koninklijk tintje gekregen.” Onder de schuilnaam W.A. van Buren rijdt namelijk ook de dan 18-jarige prins Willem-Alexander mee. Bij de finish wordt hij later opgewacht door zijn trotse ouders.

Vorig jaar zond de NOS ook de complete registratie van de Elfstedentocht uit 1985 opnieuw uit.

 

Registratie Elfstedentocht 1986

Vrijdag 26 februari op NOS.nl en themakanaal NPO Best

Vanaf 04.45 uur

Deel dit artikel