Eline de Zeeuw nieuwe presentator NOS Sport

Eline de Zeeuw nieuwe presentator NOS Sport

NOS-sportverslaggever Eline de Zeeuw wordt presentator bij NOS Sport. Morgen start ze met het presenteren van het NOS Sportjournaal en NOS Studio Sport. De Zeeuw gaat dit werk combineren met haar huidige werkzaamheden als verslaggever.

Eline de Zeeuw (31) is sinds 2019 verslaggever bij NOS Sport, waar ze voor televisie en radio onder meer verslag deed van grote sportevenementen als het EK voetbal, het WK voetbal en de Olympische Spelen. Naast het werk als verslaggever geeft ze ook commentaar bij turnwedstrijden en sinds kort presenteert ze ook op de radio, bij NOS Langs de Lijn.

De Zeeuw liep in 2016 stage bij NOS Sport en daarna bijNOS Bureau Washington, waar ze werkte met Amerika-correspondenten Arjen van der Horst en Wouter Zwart. Na afronding van haar masteropleiding Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen werkte ze een aantal jaar op de buitenlandredactie van NOS Nieuws, waarna ze bij NOS Sport haar rentree maakte.

“Sport vind ik geweldig”, zegt De Zeeuw. “Om de spanning, maar ook de journalistieke verhalen achter de sport en sporters en de manier waarop het mensen verbindt. Als verslaggever heb ik afgelopen jaren in binnen- en buitenland van kleinere en grotere onderwerpen verslag mogen doen; nu mag ik mensen ook live vanuit de studio vertellen over wat er in de wereld van sport speelt. Voor mij is dat een geweldige eer.”

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NOS Sport: “We zijn ontzettend blij dat Eline ons presentatieteam komt versterken. Eline is een enorm talent dat de afgelopen jaren heeft bewezen goede sportverhalen te kunnen vertellen, zowel op de radio als op televisie. Bovenal geven we met Eline wederom iemand van onze eigen sportredactie de kans zich door te ontwikkelen als presentator.”

Deel dit artikel