Elles van Gelder correspondent voor Afrika

Elles van Gelder correspondent voor Afrika

Elles van Gelder wordt de tweede multimediale NOS-correspondent in Afrika. Vanaf 1 april werkt ze naast de eerste multimediale correspondent, Bram Vermeulen, wiens werkgebied na het vertrek van Kees Broere wordt uitgebreid van alleen Zuidelijk Afrika naar het hele continent. Elles wordt ook specifiek ingezet voor het NOS Jeugdjournaal en NOS op 3. Koert Lindijer blijft voor de NOS op de radio hoorbaar, onder andere in het NOS Radio 1 Journaal, Nieuws & Co en NOS Met het Oog op Morgen.

“De benoeming van Elles onderstreept het belang dat de NOS hecht aan Afrika-verslaggeving”, zegt Dick Jansen, chef Buitenland bij de NOS. “Samen met Bram en Koert brengt zij de NOS-vertegenwoordiging op het continent straks weer op volle sterkte.”

Elles van Gelder begon haar loopbaan als schrijvend journalist, maar ging al snel radio maken en filmen. Ze werkte daarbij al eerder voor de NOS als multimediaal correspondent. Zo deed ze onder meer op radio en televisie verslag van de periode rond het overlijden van Nelson Mandela. Daarnaast was zij al de vervanger van Bram Vermeulen voor Zuidelijk Afrika.

Van Gelder: “Juist nu, met de opkomst van nepnieuws en artikelen die snel op sociale media worden rondgepompt, zijn betrouwbare nieuwsorganisaties als de NOS onmisbaar en daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Als correspondent voor de NOS krijg ik de kans om echt multimediaal te werken en bijdragen te leveren voor radio, televisie en online.”

Elles werkt ook voor internationale media als Deutsche Welle TV en VRT radio en televisie en publiceerde onder meer in TIME Magazine en The New York Times. Daarnaast is zij auteur van prijswinnende producties zoals de webdocumentaire ‘Afrikaner Bloed’

Deel dit artikel