Emmy-nominatie voor de NOS

Emmy-nominatie voor de NOS

Wat de Oscars zijn voor de filmwereld, zijn de Emmy’s voor televisie. Een nominatie voor een Emmy-award is dan ook een eervolle aangelegenheid. De NOS is door de International Academy of Television Arts & Sciences genomineerd in de categorie nieuwsprogramma’s voor ‘De Dag van Nationale Rouw’. Het is het verslag van de gebeurtenissen op 23 juli 2014, toen de eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 aankwamen op het vliegveld van Eindhoven en met een lange stoet rouwwagens naar de Korporaal van Oudheusden Kazerne bij Hilversum werden gebracht.

“Dit is een nominatie die je liever niet wilt krijgen, zegt algemeen directeur Jan de Jong van de NOS in een reactie.”Daar is de aanleiding veel te triest voor. De NOS is ingericht om dit soort producties uit de grond te stampen. Ook onder de moeilijkste omstandigheden.”

Op het Emmy-gala in New York werd uiteindelijk de Canadese zender CBC News als winnaar gekozen, met een reportage over de ebola-uitbraak in Liberia.  

“De Dag van Nationale rouw kende een extreem korte voorbereidingstijd”, zegt Jan de Jong. “Veel, zo niet alles was onduidelijk. Wat krijgen we te zien, wat kunnen we laten zien? Maar alles viel op zijn plek door een geweldige samenwerking tussen de afdelingen Nieuws, Sport en Evenementen. En door de enorme inzet, kwaliteit en professionaliteit van de facilitaire bedrijven. Het leidde tot een uitzending die in het collectieve geheugen van Nederland gegrift staat. We stonden op de relevante plekken, stelden de goede vragen, deden aan de juiste maatvoering en wisten de juiste toon te treffen. Daardoor is de NOS er denk ik aardig in geslaagd om te laten zien wat voor impact deze ramp had op de Nederlandse samenleving”

 

Deel dit artikel