Eredivisie vrouwenvoetbal te zien bij NOS Sport

Eredivisie vrouwenvoetbal te zien bij NOS Sport

De NOS gaat voortaan wekelijks een samenvatting van een wedstrijd uit de Eredivisie vrouwen uitzenden. Aanstaande zaterdag – 4 februari – wordt op de Herdgang in Eindhoven afgetrapt met de wedstrijd PSV – Telstar. De samenvatting van het duel tussen de nummers 4 en 5 dat om 16.00 uur begint, is te zien in de reguliere uitzending van NOS Studio Sport, vanaf 23.35 uur op NPO 1. Frank Wielaard verzorgt het commentaar bij de samenvatting. Wielaard zal deze rol afwisselend met collega-commentator Krijn Schuitemaker op zich nemen.

De wedstrijden uit de Eredivisie vrouwen blijven standaard vrijdagavond 19.30 uur op het programma staan. Maar vanaf nu wordt van elke competitieronde steeds één duel naar de zaterdag verplaatst.

Manager vrouwenvoetbal Minke Booij van de KNVB is blij met de zendtijd: “Wekelijkse samenvattingen van de wedstrijden op televisie dragen eraan bij dat er steeds meer mensen betrokken raken bij het vrouwenvoetbal. Dat is goed voor de herkenbaarheid en de verdere ontwikkeling van de sport. Met het EK voor vrouwen in eigen land voor de boeg, wordt 2017 het jaar van het vrouwenvoetbal.”

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport: “Het vrouwenvoetbal zit in de lift, wij doen er steeds meer aan. De Eredivisie hoort daar bij. En het is voor ons een mooie opmaat naar het EK van komende zomer. Daar gaan we echt uitpakken, met in ieder geval alle duels van het Nederlands elftal, de openingswedstrijd én de finale live op televisie. Wij willen altijd het hele verhaal vertellen, en daar kunnen we nu al in een vroeg stadium mee beginnen. Op deze manier kan een groot publiek al kennismaken met de sport en een deel van de kandidaat-internationals.”

De Eredivisie Vrouwen, die dit seizoen uit acht teams bestaat, zit in de lift. Het gemiddeld aantal wedstrijdbezoekers lag vorig seizoen al 52% hoger dan ten tijde van de BeNe League, twee jaar geleden. De competitie kent dit seizoen bovendien een extra spannend verloop, dankzij de invoering van play-offwedstrijden. Ook het EK Vrouwen dat de komende zomer in Nederland wordt gespeeld draagt bij aan de populariteit van de nog steeds snelst groeiende teamsport van ons land. 

Deel dit artikel