Eric Corton weg bij Met het Oog op Morgen

Eric Corton weg bij Met het Oog op Morgen

Eric Corton vertrekt als presentator bij NOS Met het Oog op Morgen. Corton was bijna twee jaar lang de vaste presentator op de dinsdagavond. Zijn laatste uitzending is 3 januari 2017. Het programma gaat nu op zoek naar een waardige opvolger.

Voor toenmalig 3FM-icoon Corton was NOS Met het Oog op Morgen zijn eerste presentatieklus op NPO Radio 1. “Op die zender beginnen bij een prachtig programma met zo’n lange geschiedenis als het Oog was heel bijzonder. Ik heb me erin gestort. Alleen ben ik de afgelopen tijd tot de conclusie gekomen dat mijn ambities ergens anders liggen. Om dan aan te blijven doet geen recht aan de bijzondere radioplek die het Oog biedt en dus maak ik plaats. Daarnaast is een aantal bijzondere projecten op mijn pad gekomen die mijn dinsdagavonden in beslag zullen nemen. Projecten waar ik naar uitkijk en waarmee ik mijn toekomst wil vullen.” 

Redactiechef Marion van de Wouw begrijpt zijn beweegredenen, maar vindt het heel jammer dat Corton vertrekt: “Hij is een radioman met een prachtige stem, uit een heel andere hoek, die een uitzending kan dragen en een eigen kleur kan geven”. Totdat er een opvolger is gevonden die in zijn voetsporen kan treden, wordt de presentatiestoel op de dinsdagavond gevuld door een van de vaste invallers (Coen Verbraak, Sheila Sitalsing, Cees Grimbergen of Joost Vullings). Vanaf maart is de dinsdagavond voor Wilfried de Jong, die nu nog elke vrijdag de dag afsluit op NPO Radio 1.

Deel dit artikel