Even presentator zijn? Dat kan met NOS reporter-app

Even presentator zijn? Dat kan met NOS reporter-app

De NOS timmert al een tijdje aan de weg met de Open Studio, een portable nieuws- en sportstudio, waarin het publiek als presentator of nieuwslezer aan de slag kan, en waarvan de resultaten zijn terug te zien in filmpjes op YouTube. Bij evenementen waarvan de NOS verslag deed, kon het publiek al kennismaken met dit fenomeen. Dit jaar stond de Open Studio voor het eerst bij het ABN-AMRO tennistoernooi, en in voorgaande jaren was er onder meer een plek voor gereserveerd bij Serious Request, de Museumnacht en het WK roeien op de Bosbaan.

De Open Studio werd overal met enthousiasme ontvangen, en door sommige organisaties zelfs gezien als extra attractie voor het publiek. Daardoor ontstond de wens om een andere vorm te ontwikkelen, iets dat op meerdere evenementen en zelfs gelijktijdig  ingezet zou kunnen worden, tegen lage kosten. Dat werd dus een smartphone-variant van de Open Studio: de NOS reporter-app.

Deze NOS reporter-app kunnen mensen gebruiken tijdens hun bezoek aan een (sport)evenement om een live verslag met zichzelf als verslaggever of commentator te maken. De filmpjes krijgen vervolgens automatisch een NOS begin- en eindleader en een titelbalk en worden daarna geüpload naar YouTube-kanaal nos.nl/openstudio.

Een NOS-promotieteam van (oud)stagiairs is aanwezig bij de evenementen om bezoekers te attenderen op de app, te helpen met een opname en die op YouTube te zetten. De bezoeker krijgt vervolgens een e-mail met de link naar zijn persoonlijke filmpje dat hij kan delen via social media. Alleen tijdens het betreffende evenement kunnen filmpjes met de reporter-app gemaakt worden. Hierna verdwijnt het evenement uit de app en is alleen op YouTube nog te zien welke filmpjes zijn gemaakt.  

Het WK Beachvolleybal dat nu aan de gang is, heeft de primeur van de NOS reporter-app en ook de start van de Tour de France in Utrecht wordt niet vergeten. Bekijk hier de nieuwe filmpjes.

Deel dit artikel