Ex-topsporters geven zich bloot in Sportmonologen

Ex-topsporters geven zich bloot in Sportmonologen

Na een succesvolle eerste serie zendt NOS Sport vanaf komende zondag 25 september tien weken lang iedere zondagmiddag* een ‘sportmonoloog’ uit: voormalige topsporters houden een monoloog over hun leven. Ze vertellen over falen, groots presteren, hoe tegenstanders te vermorzelen en over het omgaan met diepe teleurstellingen. Onder anderen wielrenner Thomas Dekker, volleyballer Bas van de Goor, hockeyster Kim Lammers en de voetballers Jevgeni Levtsjenko en Björn van der Doelen spreken in de tiendelige over de mooiste èn donkerste dagen uit hun leven.

Erben Wennemars, vorig jaar zelf een van de vertellers van een sportmonoloog, kruipt in de rol van sportmonoloog-verslaggever: hij volgt de tien ex-sporters voor en na hun optreden in de Kleine Komedie in Amsterdam. Hij wil weten wat de deelnemers van dit jaar ertoe brengt hun verhaal te vertellen. Of ze gespannen zijn voor hun optreden, wat ze denken te bereiken en vooral hoe het was.

Ron Berteling, de Johan Cruijff van het ijshockey, is de eerste die  de planken van de Kleine Komedie betreedt: “Het Nederlands team kreeg hulp van Nederlandse Canadezen. Dit stelletje ongeregeld bracht hardheid in ons team. Wij waren boefjes en speelden op het randje, en gemeen. Maar we wonnen wel en kwalificeerden ons voor de Olympische Spelen. Op Schiphol wachtten 3500 mensen ons op. We telden mee.”

De complete line-up ziet er als volgt uit:

25 september – Ron Berteling (ijshockeyer)
2 oktober – Rogier van ’t Hek (hockeyer)
9 oktober – Thomas Dekker (wielrenner)
16 oktober – Raymon Joval (bokser)
23 oktober – Bas van de Goor (volleyballer)
30 oktober – Jevgeny Levtsjenko (voetballer)
6 november – Timothy Beck (bobsleeër)
13 november – Kim Lammers (hockeyster)
20 november – Marcel Bierman (rugbyer)
27 november – Björn van der Doelen (voetballer)

*De sportmonologen staan in principe rond de klok van 17.30 uur geprogrammeerd in de reguliere zondagmiddaguitzending van NOS Studio Sport (vanaf 13.10 uur, NPO 1); het kan zijn dat het schema en/of het tijdstip moet worden aangepast i.v.m. de (sport)actualiteit van die dag. 

Deel dit artikel