Examenspreekuren op Instagram

Examenspreekuren op Instagram

Maandag 14 mei beginnen de schriftelijke eindexamens van het voorgezet onderwijs; meer dan 200.000 leerlingen hopen dit jaar te slagen. NOS Kort (het nieuwskanaal op Instagram voor jongeren) organiseert van 9 t/m 25 mei dagelijks examenspreekuren, om eindexamenleerlingen van vmbo, havo en vwo te helpen met hun laatste prangende vragen. Docenten beantwoorden via een livestream vragen over de verschillende vakken.

Redacteuren Debora Post en Jeroen Gortworst van NOS Kort bezoeken iedere dag een andere school. Er werken verschillende leraren aan mee, waaronder YouTube-docenten Jeroen Bruijstens en Daan Visser.

De livestreams zijn telkens te volgen via de Instagram-pagina van NOS Kort en na afloop is de stream daar nog 24 uur beschikbaar voor diegenen die ze later willen kijken. Scholieren kunnen hun vragen posten in de ‘comments’. Na elk spreekuur kunnen leerlingen op NPO3.nl de belangrijkste stof vinden die zij voor het examen moeten onthouden.

Programma
Vanavond om 19.00 uur is de aftrap op De Goudse Waarden in Gouda, met docent Hendrik Blauwendraat over het examen wiskunde vwo.Morgen gaat de livestream over natuurkunde havo, vanuit het Dalton Lyceum in Barendrecht (19.00u). Vrijdag 11 mei is het Comenius College in Hilversum aan de beurt, over het examen Nederlands vmbo (19.00u). Kijk voor het volledige programma van de komende weken op NOS Kort.

NOS Kort
NOS Kort is het grootste Nederlandse nieuwsaccount op Instagram, met zo’n 250.000 volgers. Elke dag worden hier korte nieuwsvideo’s voor jongeren gepost, circa 50 per week. Het nieuwskanaal is onlangs twee keer genomineerd voor ‘The Best Social awards’, in de categorie Beste Nieuwspagina en Beste Account (bij de business award). 

Deel dit artikel