Extra Jeugdjournaals in Zapp Your Planet

Extra Jeugdjournaals in Zapp Your Planet

Zaterdag 14 mei is Studio 21 in Hilversum het toneel van de tv-marathon Zapp Your Planet, de jaarlijkse actie van kinderzender NPO Zapp en het Wereld Natuurfonds voor een groen goed doel. Dit jaar alweer de vijfde editie van het evenement, die in het teken staat van de Afrikaanse olifant. Jaarlijks worden er ongeveer 30.000 olifanten in Afrika gestroopt om hun slagtanden. Kinderen uit het hele land zijn al vanaf maart bezig met allerlei acties om aandacht te vragen voor de olifant en geld in te zamelen.

De NPO verwacht vele honderden kinderen en grijpt de actiedag aan voor promotie van de jeugdzender. Alle omroepen zijn met hun presentatoren vertegenwoordigd voor meet & greets. Het Jeugdjournaal is op het terrein aanwezig met de Jeugdjournaalbus. 

Het NOS Jeugdjournaal verzorgt op verzoek van de NPO drie extra uitzendingen; om 10.00, 13.00 en 16.00 uur. Robbie Kammeijer presenteert de speciale bulletins live vanaf het podium. In de extra uitzendingen impressies van het evenement en natuurlijk het actuele nieuws uit de wereld. Om 18.45 is er weer een reguliere avonduitzending van het NOS Jeugdjournaal vanuit de studio, gepresenteerd door Lysette van Geel. In deze uitzending –naast het overige nieuws- een terugblik op de Zapp Your Planet-dag. Ook melden we de opbrengst van de actie, die even voor de uitzending bekend is geworden. 

Kijk voor meer informatie over de Jeugdjournaal-uitzendingen op www.jeugdjournaal.nl.

Meer informatie over Zapp Your Planet is te vinden op www.zappyourplanet.nl

NOS Jeugdjournaal
Live vanuit Studio 21 tijdens Zapp Your Planet
Zaterdag 14 mei, 10.00-10.05 uur, 13.00-13.05 uur en 16.00-16.05 uur, NPO Zapp

NOS Jeugdjournaal
Zaterdag 14 mei, 18.45-18.55 uur, NPO Zapp

Deel dit artikel