Extra Jeugdjournaals tijdens Zapp Your Planet

Extra Jeugdjournaals tijdens Zapp Your Planet

Zaterdag 9 mei is de marathonuitzending Zapp Your Planet te zien (09.00-19.00 uur, NPO Zapp), live vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De zender NPO Zapp zamelt deze dag samen met kinderen geld in voor bedreigde orang-oetans op Borneo. De presentatie van de uitzending is in handen van Klaas van Kruistum (KRO-NCRV) en Milouska Meulens (NOS Jeugdjournaal). Speciaal voor deze gelegenheid zendt het NOS Jeugdjournaal drie extra bulletins uit: om 10.00, 13.00 en 16.00 uur. Presentator Robbie Kammeijer brengt vanuit Beeld en Geluid het laatste nieuws én een update over Zapp Your Planet. Ook in de avonduitzending van het NOS Jeugdjournaal is volop aandacht voor de actie (18.45-19.05 uur, NPO Zapp).

Kinderen kunnen Zapp Your Planet thuis voor de buis volgen, maar ze zijn ook welkom in Hilversum om de tv-uitzending bij te wonen, een workshop te volgen of geld te doneren. Diverse NPO Zapp-programma’s werken mee aan deze actiedag. Het NOS Jeugdjournaal draagt een steentje bij door kinderen (thuis en in Beeld en Geluid) gedurende de actiedag op de hoogte te houden van het laatste nieuws. De nieuwsbulletins worden afgesloten met reportages over acties van kinderen elders in het land die geld ophalen voor de orang-oetans. De opbrengst gaat naar het Wereld Natuur Fonds en komt volledig ten goede aan de bedreigde orang-oetans op Borneo.

In de avonduitzending van het NOS Jeugdjournaal, gepresenteerd door Joris Marseille, wordt onder andere teruggeblikt op de actiedag en is te zien welk bedrag er uiteindelijk is opgehaald voor het goede doel.  Robbie Kammeijer geeft vanuit Beeld en Geluid de laatste stand van zaken.

Kijk voor meer informatie over de Jeugdjournaal-uitzendingen op www.jeugdjournaal.nl.

Meer informatie over Zapp Your Planet is te vinden op www.zappyourplanet.nl

NOS Jeugdjournaal
Live vanuit Beeld en Geluid, tijdens Zapp Your Planet
Zaterdag 9 mei, 10.00-10.05 uur, 13.00-13.05 uur en 16.00-16.05 uur, NPO Zapp

NOS Jeugdjournaal
Zaterdag 9 mei, 18.45-19.05 uur, NPO Zapp

 


Op 9 mei, de finaledag van de actie Zapp Your Planet: Ga voor Aap!, is de opbrengst bekend gemaakt: 153.386 euro.

Deel dit artikel