Extra programma over Johan Cruijff

Extra programma over Johan Cruijff

Een dag na het overlijden van de grootste voetballer die ons land ooit heeft gekend, maakt de NOS nog een extra programma over Johan Cruijff. Daardoor komt de geplande herhaling van Andere Tijden Sport over Romario te vervallen.

In NOS Studio Sport Johan Cruijff staan de reacties op de dood van Cruijff centraal. Zo praat presentator Henry Schut onder anderen met verslaggever Joep Schreuder, die de hele dag in Barcelona de stemming heeft gepeild, en is er een overzicht van de reacties van voetballers uit binnen- en buitenland die gisteren nog niet aan het woord zijn geweest.

Tom Egbers doet verslag van de sfeer in wat misschien wel de Johan Cruijff Arena gaat heten. In Amsterdam wordt vanavond de oefeninterland Frankrijk-Nederland gespeeld. Voorafgaand is er een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel en in de veertiende minuut wordt het duel een minuut gestaakt als ode aan de legendarische nummer 14. In de uitzending is ook een samenvatting te zien van de wedstrijd, met commentaar van Frank Snoeks.

Daarnaast zijn vanzelfsprekend veel mooie en unieke beelden te zien van het fenomeen Cruijff.

NOS Studio Sport Johan Cruijff
vrijdag 25 maart 2016, 22.25-22.52 uur, NPO 1

Deel dit artikel