Extra programma over staatsbezoek China

Extra programma over staatsbezoek China

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Xi Jinping in de laatste week van oktober een staatsbezoek aan de Volksrepubliek China. Zij worden bij dit bezoek vergezeld door minister Koenders van Buitenlandse Zaken. De NOS doet op 29 oktober verslag van het staatsbezoek. Parallel aan het staatsbezoek reist een brede economische delegatie naar China.

Het staatsbezoek begint in de hoofdstad Peking. Daarna volgt een bezoek aan het Lössplateau bij de Gele rivier in de provincie Shaanxi, waar door de grote bodemvruchtbaarheid de eerste beschaving van China ontstond. Vervolgens reist het koningspaar door naar Shanghai en Hangzhou. Tijdens het staatsbezoek is er onder meer aandacht voor samenwerking op het gebied van landbouw, sport en design.

De economische handelsmissie omvat deelmissies op het terrein van landbouw, tuinbouw, landschapsontwikkeling, e-commerce, sport en design. Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken en staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport reizen daarom mee.

NOS-presentator Astrid Kersseboom praat in Peking met Marieke de Vries die inmiddels drie jaar correspondent is voor de NOS in China.

In maart 2014 bracht president Xi Jinping een staatsbezoek aan Nederland. Willem-Alexander vergezelde in 1999 koningin Beatrix en prins Claus bij een staatsbezoek aan China.

NOS Koningspaar in China
Donderdag 29 oktober 2015
19.20 – 19.45 uur, NPO 2
Presentatie: Astrid Kersseboom

Deel dit artikel