Extra uitzending verkiezing Eerste Kamer

Extra uitzending verkiezing Eerste Kamer

Op maandag 27 mei bepalen de leden van de Provinciale Staten in de twaalf provincies de nieuwe samenstelling van de Eerste Kamer. De stemming vindt in alle provincies plaats vanaf 15.00 uur. De NOS doet in een extra uitzending van 15.30 tot 16.30 uur verslag van deze verkiezing van de Eerste Kamer.

Annechien Steenhuizen presenteert de uitzending vanuit de studio in Hilversum. Amber Brantsen brengt de uitslagen en politiek verslaggever Arjan Noorlander geeft uitleg over de uitslag en de politieke gevolgen.

Er zijn schakelingen naar plaatsen waar gestemd wordt, naar de Eerste Kamer – waar verslaggevers spreken met lijsttrekkers van de verschillende partijen – en naar de Tweede Kamer voor reacties van partijleiders.

Op NPO Radio 1 is ook een uitzending van de gezamenlijke omroepen gewijd aan de verkiezing van de Eerste Kamer, gepresenteerd door Lara Rense en Suzanne Bosman, met duiding van de Haagse redactie van de NOS en commentaar van Joost Vullings. In de studio is bijzonder hoogleraar parlementaire geschiedenis Bert van den Braak te gast en er wordt onder meer geschakeld met verslaggevers bij de Eerste en Tweede Kamer.

NOS Nederland kiest: Verkiezing Eerste Kamer
Maandag 27 mei
15.30-16.30 uur, NPO 1

15.00-17.00 uur, NPO Radio 1

Deel dit artikel