Fedde Groenevelt wint Jeugdjournaalwedstrijd

Fedde Groenevelt wint Jeugdjournaalwedstrijd

Uit bijna 400 inzendingen koos de Jeugdjournaal-redactie tien finalisten. Doorgaans worden zij voor de grote finaledag uitgenodigd in Hilversum, maar gisteren verzamelden de finalisten zich online om aan de hand van drie opdrachten de jury nog één keer te overtuigen van hun verslaggevingstalent. Zo maakten ze een quiz over de onderwerpen van hun ingezonden video’s, beantwoordden ze als echte verslaggevers vragen in een fictieve live-uitzending en stelden ze ieder een vraag aan jurylid en YouTuber KORTHOM tijdens een persconferentie. Na het juryberaad reed Jeugdjournaal-verslaggever Noortje Deutekom met de Jeugdjournaalbus naar Sint-Michielsgestel om Fedde de trofee te overhandigen.

Fedde viel bij de jury op door zijn grote enthousiasme tijdens de finaleopdrachten. Ook stelde hij scherpe vragen en kon hij als verslaggever een duidelijk verhaal vertellen. Zijn inzending voor de wedstrijd over Oranje Jet, een buurvrouw die alles in het oranje heeft, was volgens de jury erg origineel en een echte reportage waarin veel was te zien en horen.
 
De Jeugdjournaalwedstrijd is een initiatief van het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum en het NOS Jeugdjournaal. Meer informatie over de tien finalisten en de wedstrijd vind je hier
Deel dit artikel