Financieel Jaarverslag 2015 gepubliceerd

Financieel Jaarverslag 2015 gepubliceerd

Vandaag publiceert de NOS het Financieel Jaarverslag 2015. Cijfers die horen bij een bewogen jaar, met grote nieuwsgebeurtenissen als de aanslagen op het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo en die in het centrum van Parijs, de vluchtelingencrisis en de gijzelingsactie in het NOS-gebouw. Op sportgebied waren er grote veranderingen zoals het niet meer bieden op de rechten van de UEFA Champions League en het verlies van de uitzendrechten van de Olympische Spelen. (Inmiddels is er daarvoor een akkoord met Eurosport/Discovery over het in sublicentie verkrijgen van uitzendrechten.) 

In het Financieel Jaarverslag 2015 (hier te vinden) verantwoordt de NOS haar uitgaven, die  – zoals bekend – voor een flink deel zijn gedaan met publieke middelen. Ook brengen we vandaag De NOS in Cijfers 2015 (hier te vinden) naar buiten. De belangrijkste kengetallen omtrent zendtijd, aantallen kijkers en luisteraars, het gebruik van onze site en de sociale media… het staat er allemaal in.

Ook zijn er antwoorden op vragen als: hoeveel mensen werken er eigenlijk bij de NOS, wat is de gemiddelde leeftijd van de NOS-medewerker en hoe is de man/vrouw-verdeling? U vindt het allemaal in De NOS in Cijfers 2015.

Deel dit artikel