Gesprek met minister-president na bijna een jaar weer terug

Gesprek met minister-president na bijna een jaar weer terug

Het wekelijkse gesprek met de minister-president keert morgen na bijna een jaar weer terug op televisie. Mariëlle Tweebeeke vervangt Rob Trip als een van drie vaste interviewers.

De laatste aflevering van NOS Gesprek met de minister-president werd uitgezonden op vrijdag 12 februari 2021, ruim een maand voor de Tweede Kamerverkiezingen. Het interviewprogramma wordt dan gestaakt, omdat de premier dan vooral de rol van lijsttrekker van zijn eigen partij krijgt. Ook als het kabinet demissionair is, is er geen uitzending. Nu het kabinet-Rutte IV is beëdigd en de regeringsverklaring heeft afgelegd, kan het programma weer van start.

Nieuwsuur-presentator Mariëlle Tweebeeke neemt daarbij de plaats in van Rob Trip, die zich blijft richten op z’n andere activiteiten voor de NOS: naast de presentatie van het NOS Journaal van 20.00 uur o.a. de presentatie van NOS Met het Oog op Morgen en het leiden van debatten rond verkiezingstijd. Mariëlle Tweebeeke verheugt zich op haar nieuwe klus: “Ik hou van interviewen, van nieuws en politiek. Dus geweldig leuk om het gesprek met de MP naast mijn werk bij Nieuwsuur te mogen doen.” Het interviewteam bestaat verder uit de politiek duider van het NOS Journaal, Ron Fresen, en zijn evenknie bij Nieuwsuur, Arjan Noorlander. Die bijt morgen het spits af, Ron Fresen is volgende week en de eerste uitzending met Mariëlle Tweebeeke is vrijdag 4 februari.

NOS Gesprek met de minister-president
Elke vrijdag, 18.30-18.45 uur, NPO 1

Deel dit artikel