Ghislaine Plag nieuwe presentator NOS Sport

Ghislaine Plag nieuwe presentator NOS Sport

Ghislaine Plag wordt de nieuwe presentator van NOS Sport. De presentator gaat vanaf begin april verschillende radio- en televisieprogramma bij de NOS presenteren, waaronder NOS Sportjournaal en NOS Studio Sport en NOS Langs de Lijn. 

Plag nam eind 2023 afscheid van het NPO Radio 1-programma Spraakmakers (KRO-NCRV), na zes jaar als vaste presentator van de radiotalkshow. De NOS was na het vertrek van presentator Herman van der Zandt op zoek naar een ervaren presentator.  

Ghislaine Plag: “De afgelopen jaren heb ik tijdens de Olympische Spelen RadiOlympia gepresenteerd op NPO Radio 1 en dat vond ik ontzettend leuk. Ik hou van de dynamiek en de intensiteit in de sport, maar ook de verhalen van de sporters. Het is vaak alles of niets, je weet nooit hoe uitzendingen verlopen en dat snelle schakelen en improviseren vind ik heerlijk. Dus ik heb enorm veel zin om meer sportuitzendingen te gaan maken, zeker iconisch programma’s als Langs de Lijn en Studio Sport.”
 
“‘We zijn blij en trots dat Ghislaine bij ons komt werken”, zegt Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NOS Sport. “Ghislaine brengt overal waar ze komt een positieve energie met zich mee. Bovendien is ze enorm goed in zich te verplaatsen in het publiek én in staat om onderwerpen voor iedereen helder en begrijpelijk te maken. We kijken dan ook enorm uit naar de samenwerking.” 

Ghislaine Plag (48) presenteert al sinds 2006 verschillende tv- en radioprogramma’s bij de NPO. Op televisie was presenteerde ze de NCRV-programma’s Rondom 10Netwerk en Debat op 2.

Op de radio was ze de afgelopen zes jaar de vaste presentator van het NPO Radio 1-programma Spraakmakers (KRO-NCRV), dat ze zelf mede ontwikkelde. Eerder presenteerde Plag onder meer Stand.nl en Casa Luna. Voor haar radiowerk ontving ze in januari van dit jaar de Marconi Oeuvre Award. De jury oordeelde dat Plag “als geen ander in staat om écht contact te hebben met die onmisbare luisteraar”.

foto: Raymond van Olphen

Deel dit artikel