Gio Lippens wint Theo Koomen-award

Gio Lippens wint Theo Koomen-award

NOS-verslaggever Gio Lippens is de winnaar geworden van de Theo Koomen Award 2015, de prijs voor het beste sportverslag van het jaar. Het fragment dat in de prijzen is gevallen komt uit NOS Radio Tour de France van NPO Radio 1. Lippens beschrijft daarin de heftige valpartij waar onder anderen Tom Dumoulin en geletruidrager Fabian Cancellara onderdeel van waren.

Juryvoorzitter Evert ten Napel: “Gio heeft ons met zijn wielerverslaggeving dicht bij de koers gebracht. Hij liet ons mee treuren met de enorme valpartij in de Tour, maar ook met de geweldige prestaties van Tom Dumoulin in de Vuelta. Het was voor de jury en de voorzitter weer een moeilijke keus, want de radioverslaggeving staat op een hoog niveau. Toch springt Gio er dit keer met een half wiel bovenuit”, aldus Ten Napel.

Lippens ontving de award in het NPO Radio 2-programma Grand Café Kranenbarg, tevens de bedenkers van de award in 2012. Toen ging de prijs naar turncommentator Hans van Zetten voor zijn commentaar bij de gouden rekstokoefening van Epke Zonderland op de Olympische Spelen.

In zijn dankwoord zei Lippens dat het raar blijft om prijzen te geven aan mensen die gewoon met hun vak bezig zijn. “Meestal zijn wij het die renners vreagen hoe het is om een prijs te winnen. Daarom sta ik er hier ook een beetje ongelukkig bij.” 

Deel dit artikel