Grote verandering voor NOS.nl

Grote verandering voor NOS.nl

Door: Lara Ankersmit, hoofd NOS Digitale Media

NOS.nl, één van de grootste nieuwssites van Nederland, ondergaat een grote verandering, oftewel een redesign. De uitdaging is om een eigentijdse en gebruiksvriendelijke site te bouwen, waarop het nieuws, de video’s en de livestreams goed tot hun recht komen.

Bij het redesign zijn wij uitgegaan van de gebruiker en de context ofwel de nieuwsbehoefte. Voor het merendeel van onze bezoekers is up-to-date zijn met wat er in de wereld gebeurt, de belangrijkste motivatie om nieuws te lezen. Een andere belangrijke context voor de gebruiker is ‘niets willen missen’. Die behoefte vullen wij in door het laatste nieuws en Live beelden aan te bieden.

De nieuwe NOS site krijgt een simpelere navigatie, waarbij het nieuws centraal staat. Tijdens de Olympische Spelen en het WK Voetbal hebben wij  al geëxperimenteerd met een nieuw design: langere pagina’s en meer aandacht voor beeld. Beide sites zijn door het publiek positief ontvangen en massaal bezocht. Design uitgangspunten van deze sites, gebruiksvriendelijkheid en look&feel hebben wij nu ook toegepast op de nieuwe site.

De komende tijd wordt er nog volop gebouwd aan de nieuwe NOS site. Op beta.nos.nl is te zien hoe de nieuwe NOS site eruit komt te zien. Graag ontvangen wij daar feedback, via de rode feedback knop.

Op http://nos.nl/nieuw/ is meer uitleg te vinden over de nieuwe NOS site.

Deel dit artikel