Half miljoen volgers voor NOS Stories

Half miljoen volgers voor NOS Stories

Vrijdag 30 augustus laat NOS Stories voor één keer zijn redactie overnemen door volgers. De aanleiding: NOS Stories is over de drempel van 500.000 volgers heen. Bovendien viert het platform met nieuws voor jongeren op YouTube, Instagram en Snapchat bijna z’n eenjarig bestaan (volgende week namelijk).

NOS Stories is inmiddels onder een groot deel van de doelgroep (scholieren van 13 t/m 18 jaar) een begrip, niet in de laatste plaats door de interactie met de volgers. Toen kort geleden de magische grens van een half miljoen volgers werd overschreden, ontstond het idee om die interactie voor één keer totaal te maken: door volgers het succes mee te laten vieren en ze een hele dag lang mede de inhoud te laten bepalen van de NOS Stories-platforms. Als een soort gastredacteuren.

Zo’n honderd vriendengroepen reageerden op de oproep en daaruit werd de meest enthousiaste geselecteerd. Dus moeten zes volgers morgenochtend vroeg opstaan om in het NOS-gebouw in Hilversum om 08.30 uur aan de slag te gaan. Tot 17.00 uur. Ze zullen overigens niet alleen maar inhoudelijk bezig zijn: tussendoor krijgen ze een meet & greet met Amber Brantsen. Een workshop voice-over door Jeroen Gortworst behoort ook tot het verwen-pakket.

Deel dit artikel