Herbeleven centraal in Sportgala 2017

Herbeleven centraal in Sportgala 2017

Het Sportgala 2017 van NOS en sportkoepel NOC*NSF staat dit jaar geheel in het teken van herbeleven. Dinsdag 19 december is de RAI in Amsterdam het feestelijke toneel van het NOS|NOC*NSF Sportgala. Het gala wordt gepresenteerd door Dione de Graaff en Tom Egbers.

Cabaretier Dolf Jansen neemt de kijker op 19 december mee door het afgelopen sportjaar. Natuurlijk in het van hem bekende razende tempo. Het was een jaar waarbij sport en muziek vaak hand in hand gingen, zoals in de loop van het programma zal blijken. Met onder meer optredens van Di-Rect en Jeroen van der Boom. En de Sportgala Big Band onder leiding van Sjors van den Eerenbeemt.
 
Hoogtepunt van de avond is zoals altijd de bekendmaking van de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar. Ook de paralympische sporter en de coach van het jaar worden tijdens het gala bekendgemaakt, net als de winnaars van de Young Talent Award en van de Fanny Blankers Koen-carrièreprijs. Voor het eerst wordt op het Sportgala de Zapp Sport Prijs uitgereikt. Met deze prijs kiezen jonge sportfans hun sporter van het jaar. 
 
Nationaal Sportdictee
Nieuw op het NOS|NOC*NSF-Sportgala is het nationaal sportdictee. Het Sportgala zet daarmee een traditie voort, nu er voor het eerst sinds 1990 geen nationaal dictee meer is. Prominenten uit de sportwereld nemen het tegen elkaar op in een dictee dat gevuld is met typische woorden uit de sport. Volgens goed gebruik in de sport: wie de minste fouten maakt, wint. 
 
NOS|NOC*NSF Sportgala
dinsdag 19 december, 20.33-22.08 uur, NPO 1
presentatie: Dione de Graaff en Tom Egbers
 
Deel dit artikel