Herdenking moord op Martin Luther King live op tv

Herdenking moord op Martin Luther King live op tv

Rechtstreekse uitzending rondom de herdenking in Memphis, Tennessee, van de moord op burgerrechtenactivist Martin Luther King, vijftig jaar geleden. De herdenking vindt plaats op de plek van de moord: het Lorraine Motel in Memphis, sinds 1991 onderdeel van het Nationale Burgerrechtenmuseum. Activisten van toen en nu, onder wie dominee Jesse Jackson en congreslid John Lewis, zijn erbij aanwezig. Ook zijn er muzikale optredens.

In de nachtelijke uitzending wordt verder teruggeblikt op het leven van de burgerrechtenactivist en is een bijdrage te zien van Amerika-correspondent Wouter Zwart. Daarnaast staat presentator Simone Weimans met Miguel Heilbron van BlackArchives en Ernestine Comvalius van het Bijlmerpark Theater stil bij de vraag wat de erfenis is van Martin Luther King, ook in Nederland

De uitzending wordt overdag, op donderdag 5 april, herhaald.

NOS Herdenking moord Martin Luther King
Woensdag 4 april, 24.10-01.10 uur, NPO 1
Donderdag 5 april, 15.53-16.53 uur, NPO 1 (herhaling)

Op 4 april verschijnt ook een NOS online special over Martin Luther King. Aan de hand van vijf iconische momenten wordt met behulp van video, foto’s en tekst stilgestaan bij zijn leven, zijn boodschap en zijn betekenis. Vijf mensen delen hun kijk op Martin Luther King. Onder hen zijn de rapper met Ghanese roots Akwasi en Aad Kik, die Martin Luther King nog in levenden lijve heeft gezien toen die in 1964 een eenmalig bezoek bracht aan Nederland.

Deel dit artikel