Herhalingen in uitzendingen Rio

Herhalingen in uitzendingen Rio

De NOS kreeg de afgelopen dagen veel vragen en opmerkingen van sportkijkers die wilden weten waarom op zondagmiddag sport van zaterdag werd herhaald. Die herhalingen waren nodig omdat het roeien zondag tot twee keer toe vanwege de wind werd uitgesteld en later zelfs definitief afgelast. We moesten dat gat dus opvullen, terwijl er op dat moment weinig ander live sportaanbod was in Rio.

Waar we zaterdag (en zondagavond) op een bepaald moment keuzes moesten maken omdat er Nederlandse sporters tegelijkertijd actief waren, was het zondag tot een uur of vier ’s middags Nederlandse tijd een relatief rustige dag. Er was in dat tijdvak wel wat andere sport, bijvoorbeeld schermen, handboogschieten en beachvolleybal, maar zonder Nederlandse deelname.

Zelfs al hadden we deze sport(en) alsnog rechtstreeks willen laten zien, dan hadden we daar niet meteen een commentator voor beschikbaar. Het boksen konden we niet ineens live doen, omdat we gepland hadden daarvan een samenvatting uit te zenden. Vandaar dat we er voor hebben gekozen om sport te herhalen. 

Het is misschien goed om te weten dat een olympische sportdag in Rio meestal zo rond 14.00 uur Nederlandse tijd begint. Voor die tijd kunnen we dus niets live uitzenden.

 

Deel dit artikel