Herman van der Zandt naar NOS Sport

Herman van der Zandt naar NOS Sport

Herman van der Zandt stapt over van NOS Nieuws naar NOS Sport. Van der Zandt completeert bij de sporttak van de omroep het presentatorenteam, waar vanwege het vertrek van Jack van Gelder een vacature was ontstaan. De 41-jarige Van der Zandt is vanaf dit najaar niet alleen te zien als gezicht van de sportuitzendingen op televisie; hij wordt ook ingezet bij NOS Langs de Lijn.

Van der Zandt gaat bovendien door als een van de vaste stemmen van radioprogramma NOS Met Het Oog op Morgen en hij blijft ook beschikbaar voor NOS Evenementen, zoals voor het jaaroverzicht Uit het Leven.

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport: “Herman is niet alleen een sportkenner, maar bovenal een goede journalist en presentator. Iemand met een eigen stijl en ervaringen op radio én televisie. En bovendien zeer allround: goed in de studio én op locatie; goed met de autocue, maar ook zonder. Met Herman erbij zijn we niet alleen weer op sterkte, maar vooral ook op niveau.”

Herman van der Zandt over zijn overstap: “Het is een transfer binnen dezelfde, vertrouwde club. En toch ook een nieuw avontuur. De oplettende kijker heeft mijn voorliefde voor sport vast al eens gesignaleerd. Daarmee kan ik nu veel meer uit de voeten. Maar ook het vakmanschap van de sportcollega’s lokt me. Ik kijk er enorm naar uit om met hen aan de slag te gaan.”

Van der Zandt werkt sinds 1999 voor NOS Nieuws. Eerst voor de radio en sinds 2006 is hij te ook op televisie te zien als presentator van het NOS Journaal.

Deel dit artikel