Het corona-virus: feiten en fabels op radio, tv en online

Het corona-virus: feiten en fabels op radio, tv en online

De NOS-uitzendingen stonden donderdag 27 februari voor een groot deel in het teken van het corona-virus.
 
Op radio, televisie en online belichten we de virusuitbraak van alle kanten. Met zoveel mogelijk relevante informatie, om de feiten te kunnen onderscheiden van spookverhalen en desinformatie. Met deskundigen in de studio en verslaggevers op locatie. Kijkers én luisteraars kunnen al hun vragen over het corona-virus vooralsnog sturen naar het mailadres coronavragen@nos.nl. Op Twitter kan dat naar #coronavragen.
De nieuwsredactie zal proberen in de berichtgeving via de gebruikelijke kanalen antwoord te geven.
 
Op NPO Radio 1 was donderdag de speciale uitzending Het coronavirus, feiten en fabels. Lara Rense presenteert vanuit de studio. Ze praat met deskundigen, onder wie viroloog Mariet Feltkamp van het Leids Universitair Medisch Centrum en hoogleraar Ira Helsloot van het Crisislab van de Radboud Universiteit. Onze verslaggevers zijn onder meer in het Duitse grensplaatsje Gangelt, waar drie gevallen van corona-besmetting zijn geconstateerd.
 
Donderdag direct na het NOS Journaal van 20.00 uur was de ingelaste tv-uitzending Het coronavirus, feiten en fabels te bekijken. In het live-programma van 20.35-21.25 uur, NPO 1) zijn de vragen van het publiek – in de uitzending, maar ook via de online en social kanalen van de NOS – leidend. Presentator Rob Trip legt de vragen voor aan experts. In de studio zijn onder anderen directeur Jaap van Dissel (RIVM), viroloog Eric Snijder (LUMC), veiligheidsexpert Marco Zannoni en minister Bruins (medische zorg en sport). Saïda Maggé geeft concrete informatie en uitleg bij het scherm. Verder komen verslaggevers en correspondenten aan het woord in live-schakelingen en reportages.

Deel dit artikel