Het coronavirus: feiten en fabels (5)

Het coronavirus: feiten en fabels (5)

Voor de vijfde keer maakt de NOS een uitzending over de coronacrisis. In de eerste, ruim vijf maanden geleden, maakte toenmalig minister Bruins de eerste Nederlandse coronabesmetting bekend. Sindsdien zijn in ons land ruim 6100 mensen bevestigd overleden aan Covid-19.

Inmiddels zijn de strengste coronamaatregelen versoepeld en worden dagelijks nog maar enkele patiënten met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis. Maar betekent dat ook dat het virus onder controle is? Of komt er een tweede golf? Wordt dat gevaar overdreven? Intussen mogen we meer, maar we moeten ook nog veel. Want de anderhalvemeter-regel blijft voorlopig van kracht. Het kabinet en het Outbreak Management Team staan erop, maar de kritiek erop groeit. Hoe staat het trouwens met de bestrijding van het virus zelf? Is er vooruitgang geboekt bij de ontwikkeling van vaccins en/of medicijnen?

Deze en meer vragen staan centraal in Het coronavirus: feiten en fabels. Presentatoren Winfried Baijens en Saïda Maggé leggen ze in de uitzending voor aan deskundigen: Aura Timen (RIVM), Ann Vossen (Leids Universitair Medisch Centrum), Sjaak de Gouw (GGD), Bianca Buurman (hoogleraar ouderenzorg), Jacco Vonhof (Midden en Kleinbedrijf) en Irmgard Vluggen (ANWB-steunpunt München). Het publiek kan vragen insturen via coronavragen@nos.nl, en ook via de social kanalen van de NOS: Facebook, Twitter en Instagram, met #coronavragen.

Op digitaal themakanaal NPO Nieuws is de uitzending te zien met gebarentolk. NPO Nieuws is bij KPN te vinden op kanaal 43, bij Ziggo op kanaal 501, bij T-Mobile op kanaal 260 en online via NPO Start, zie https://www.npostart.nl/live/npo-nieuws. De uitzending is ook wereldwijd te bekijken via BVN.

Het coronavirus: feiten en fabels
Donderdag 2 juli, 20.33-21.24 uur, NPO 1

Deel dit artikel