Het coronavirus: feiten en fabels (6)

Het coronavirus: feiten en fabels (6)

De eerste coronagolf kostte aan 10.000 Nederlanders het leven, zo becijferde het CBS. Inmiddels is de tweede golf een feit en worden de maatregelen in snel tempo verscherpt. Wat betekenen die maatregelen? Zijn ze zinnig? Het dragen van mondkapjes bijvoorbeeld. Lang niet nodig, nu wel geadviseerd. Hoe zit het nou met het testbeleid in Nederland? Waarom slaat covid-19 bij de een zoveel harder toe dan bij de ander? Wat is de rol van ventilatie in de verspreiding van het coronavirus?

De NOS maakt voor de zesde keer een speciale uitzending waarin de vragen van het publiek centraal staan. Presentatoren Winfried Baijens en Saïda Maggé leggen ze in de uitzending voor aan de deskundigen Ernst Kuipers (voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg), Diederik Gommers (voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care), en de epidemiologen Amrish Baidjoe en Patricia Bruijning. Ook de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema is te gast.

Kijkers kunnen vragen insturen via coronavragen@nos.nl en de sociale mediakanalen van de NOS: FacebookTwitter en Instagram. Gebruik daarbij de hashtag #coronavragen.

De uitzending is ook te bekijken via een livestream op NOS.nl, de NOS-app, de NOS-Facebookpagina, het NOS-YouTubekanaal en om 21.05 uur (NL tijd) wereldwijd via BVN.
De uitzending is te zien met gebarentolk op NPO Nieuws (bij KPN: kanaal 43, bij Ziggo: kanaal 501, bij T-Mobile: kanaal 260 en online: NPO Start).

Het coronavirus: feiten en fabels
Dinsdag 6 oktober, 20.33-21.29 uur, NPO 1

Deel dit artikel