Het coronavirus: feiten & fabels (3)

Het coronavirus: feiten & fabels (3)

Twee maanden na de eerste extra uitzending over het corona-virus – en de melding van het eerste coronageval in Nederland – maakt de NOS opnieuw een uitzending over wat inmiddels de coronacrisis heet. Sinds de persconferentie van premier Rutte van afgelopen dinsdag weten we dat de “intelligente lockdown” – op een paar versoepelingen na – voorlopig gehandhaafd blijft.

Veel mensen vrezen daardoor voor hun baan. De stress neemt toe. Wat betekent dat voor ons leven? Waar staan we nu? En waar gaan we naartoe? Dat zijn maar een paar vragen die aan de orde komen in een uitzending waarin wordt gefocust op de maatschappelijke gevolgen, de medische stand van zaken (wel of geen mondkapjes? hoe staat het met de ontwikkeling van vaccins?) en de consequenties voor de economie.

Opnieuw kunnen kijkers hun vragen en zorgen insturen. Rob Trip en Saïda Maggé zullen die proberen te beantwoorden in gesprekken met virologen en andere deskundigen. Ook te gast is de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, over de vele dilemma’s waar hij in zijn stad mee te maken heeft. Vragen kunnen worden ingestuurd via coronavragen@nos.nl, en ook via de social kanalen van de NOS: Facebook, Twitter en Instagram, met #coronavragen.

Op digitaal themakanaal NPO Nieuws is de uitzending te zien met gebarentolk. NPO Nieuws is bij KPN te vinden op kanaal 43, bij Ziggo op kanaal 501, bij T-Mobile op kanaal 260 en online via NPO Start, zie https://www.npostart.nl/live/npo-nieuws.

Het coronavirus: feiten en fabels
Dinsdag 28 april, 20.33-21-23 uur, NPO 1

Deel dit artikel