Het Oog en de Boekenweek dit jaar extra hecht

Het Oog en de Boekenweek dit jaar extra hecht

Niet eerder, en waarschijnlijk ook nooit meer, zal het thema van de Boekenweek (12-20 maart) zó op het lijf van NOS Met het Oog op Morgen zijn geschreven als dit jaar: ‘Was ich noch zu sagen hätte’. Gekozen omdat de Boekenweek in het teken staat van Duitsland, maar ook een zin uit de tune die al sinds de eerste uitzending de opening is van het veertigjarige programma.

Hoe dan ook: ‘t Oog pakt extra uit dit jaar. Dat begint al aan de vooravond: donderdag 10 maart is Esther Gerritsen te gast. Zij schreef het Boekenweekgeschenk, Broer.

Wie altijd al wilde weten hoe het er aan toegaat op het Boekenbal, moet vrijdag 11 maart niet vergeten de radio aan te zetten: onze speciale boekenbalreporter Annette Birschel doet dan rechtstreeks verslag van het met alcohol besprenkelde literaire samenzijn vanuit de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Van zaterdag 12 maart tot en met vrijdag 18 maart is elke avond een schrijver te gast die een bijzondere band heeft met Duitsland. Speciaal voor de Oog-serie ‘Was ich gerne gesagt hätte’ hebben ze elk een citaat uitgezocht van hun favoriete schrijver, filosoof of kunstenaar. Over de betekenis en/of de schoonheid daarvan volgt een kort gesprek.

De uitgenodigde schrijvers zijn achtereenvolgens Nelleke Noordervliet, Marcel Möring, Daan Heerma van Voss, Anneke Brassinga, P.F. Thomése, Herman Koch en Gerbrand Bakker.

NOS Met het Oog op Morgen
Elke avond, 23.00-24.00 uur, NPO Radio 1

 

Deel dit artikel