Het Oog en de Statenverkiezingen

Het Oog en de Statenverkiezingen

In de aanloop naar de Statenverkiezingen organiseert NOS Met het Oog op Morgen vanaf woensdag 25 februari een serie gesprekken. Op de eerste avond aandacht voor de lokale partijen. Sterk geworteld in veel gemeenten, maar in de provincies nog minder zichtbaar. Presentator Rob Trip ontvangt onder anderen lijsttrekker Jan Heijman van Lokaal Brabant en Léonie Sazias, lijsttrekker van Hart voor Holland in Noord-Holland.

Zaterdag 28 februari schuiven campagneleiders van verschillende politieke partijen aan bij presentator Max van Weezel. Hoe ziet hun strategie eruit, en wat doen ze om hun lijsttrekker zo goed mogelijk in beeld te krijgen? Bijvoorbeeld voor het NOS Radio 1 Verkiezingsdebat van de volgende dag.

En donderdag 5 maart gaat het over GroenLinks, een partij op de weg terug. Na het vertrek van partijleider Femke Halsema in 2010 ging het bergafwaarts met de partij, en waren er van de tien zetels nog maar vier over. Onder de huidige fractieleider Bram van Ojik werd een voorzichtig herstel ingezet bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014, en die lijn wil de partij voortzetten. Een gesprek onder leiding van Lucella Carasso met Retze van der Honing,) Statenlid en lijsttrekker Grien Links. In Friesland. al tweemaal uitgeroepen tot ‘beste redenaar’ van de Staten, wegens ‘lef en kwajongensachtigheid’. Ook aan tafel Mariette Pennarts, gedeputeerde en lijsttrekker voor GroenLinks in de provincie Utrecht.

Deel dit artikel