Het Oog luidt 2015 in stijl uit

Het Oog luidt 2015 in stijl uit

Ook NOS Met het Oog op Morgen zendt aan het eind van het jaar speciale programma’s uit. Rond Kerstmis brengt het Oog mensen samen met bijzondere familiegesprekken. Het eerste is op 24 december, als Lucella Carasso het advocatenechtpaar Geert Jan Knoops en Carry Knoops-Hamburger ontvangt. Ook is er een gesprek met schrijver/filosoof Bas Haring en zijn zus Abke, actrice en theatermaker. Een dag later zijn Oscar en Melle Garschagen even samen, allebei correspondent, Melle in Jakarta, Oscar in China.

Joost Vullings praat op Eerste Kerstdag met de gebroeders Van Bommel, van de schoenenwinkels. Coen Verbraak spreekt op Tweede Kerstdag de broers Jan en Leo Lucassen, over vluchtelingenwerk, en met acteur Frank Lammers en zijn schrijvende vrouw Eva Posthuma de Boer. Op 27 december heeft Mieke Van der Weij de broers Aad en Koos Meinderts in de studio, de een schrijver, de ander directeur van het Letterkundig Museum.

De laatste dagen van het jaar wordt er teruggekeken. Herman van der Zandt doet dat op 30 december met de cabaretiers Michael van Peel en Dolf Jansen. Lucella Carasso spreekt tenslotte op Oudejaarsavond met Peter de Koning, muziekhistoricus van de Centrale Discotheek Rotterdam, over de overleden muzikanten van 2015.

NOS Met het Oog op Morgen
23.00-24.00 uur, NPO Radio 1

Deel dit artikel